בקבוק לתינוק או בקבוק האכלה הוא בקבוק עם פטמה להאכלת תינוקות. הבקבוק משמש להאכלת תינוק בחלב אם שאוב או בתרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל). ישנם סוגים שונים של בקבוקים, בהתאם לשלבי ההתפתחות של התינוק. יש גם בקבוקים חד פעמיים קטנים בהם משתמשים בבתי החולים לתינוקות שרק נולדו עם תמ"ל שכבר נמצא בתוכם.
מבנה בקבוק לתינוק:
הבקבוק בנוי בדרך כלל ממספר חלקים
פטמה
בקבוק
מכסה לבקבוק
בקבוקי תינוקות הם מוצר שמחייב תקן, אך עם כל כך הרבה אפשרויות בשוק, זה יכול להיות קשה להבין מאיפה להתחיל.
לפני שאתם בכלל בוחרים בקבוק, יש הרבה מה שאתם צריך לדעת על מציאת המתאים עבור התינוק שלך. לפני שאתם בוחרים חברה מאותו סוג בקבוק, קנו אחד או שניים ובדקו אותם עם התינוק שלכם. תינוקות שונים מעדיפים צורות, גדלים ומרקמים שונים, וזה יכול להיות קשה לדעת איזה מהם יעבוד בשבילך עד שתשתמש בו בפועל.
אתם יכולים, עם זאת, לצמצם את הבחירה לשלושה או ארבעה בקבוקים שונים כדי לנסות, ולראות מה עובד משם. הנה כמה דברים שכדאי לזכור כשאתם מתחילים לחקור.
כיצד אוכל לבחור בקבוק תינוק?
בקבוקים רבים תוכננו במיוחד לעבוד יחד עם חווית ההנקה. אחרים טובים יותר לתינוקות המוזנים בפורמולה, עם שסתומים מובנים למניעת כאבי בטן וגזים.
עדיין מבולבלים? הנה פירוט של הסוגים השונים של בקבוקי התינוק וכיצד הם משתווים.
בקבוקים סטנדרטיים: בקבוקים מעוצבים באופן מסורתי פשוטים וישרים, עובדים היטב עבור רוב התינוקות. חפשו אותם בגרסאות פלסטיק, זכוכית או אפילו נירוסטה.
בקבוקי זווית צוואר: מכופפים בצוואר כדי למנוע ממילוי אוויר בפטמה, מה שעשוי להקל על האכלה ותינוק פחות גזי. עם זאת, הצורה הזוויתית יכולה להקשות עליכם לנקות.
בקבוקים רחבי צוואר: בקבוקים אלה קצרים ונמצאים בכף הרגל, הם בעלי פתיחה רחבה למעלה - מה שאומר גם פטמה רחבה יותר, המהדהדת את חווית ההנקה. אידיאלי לתינוקות שיעברו לעתים קרובות משד לבקבוק , צוואר רחב גם מקל על הניקוי.
בקבוקי אוורור: בקבוקים אלה כוללים צינור מובנה למניעת היווצרות כיסי אוויר בבקבוק או בפטמה, אשר נועד לסייע במניעת גז. פתחי אוורור וחלקים נוספים נוספים פירושם שאלה יכולים להיות קשים יותר לניקוי.
חומרי בקבוק תינוקות
רוב בקבוקי התינוקות עשויים פלסטיק, זכוכית, נירוסטה או סיליקון - ולכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו. אילו בקבוקים הכי מתאימים לך תלוי בתינוק שלך, באורח החיים של המשפחה שלך ובאופן התכנון להשתמש בהם.
- פלסטיק: בקבוק פלסטיק קל משקל וזול הוא הסטנדרט כשמדובר בבקבוקי תינוקות, במיוחד מכיוון שה- FDA כבר לא מתיר שימוש בביספינול A (BPA). אך פלסטיק עמיד פחות מנירוסטה או זכוכית, ויש לנקותו בזהירות כדי למנוע שריטות. החלף את הבקבוקים הללו אחת לכמה חודשים.
- נירוסטה: בקבוקי נירוסטה מלוטשים, חסונים ומבודדים לעיתים קרובות בכדי לשמור על חלב בטמפרטורה המועדפת על תינוקכם, על ידי הורים המעוניינים באפשרות ארוכת טווח. הם יכולים להיות יקרים יותר מבקבוקי פלסטיק או זכוכית, אך לעתים רחוקות הם זקוקים להחלפה.
- זכוכית: לא בקבוקי הזכוכית של סבתא שלך! בקבוקי הזכוכית של היום עמידים בפני חום והלם, ולעתים קרובות מגיעים עם שרוולי סיליקון לשכבת הגנה נוספת. את אלה אין צורך להחליף אלא אם כן הם נשברים.
- סיליקון: סיליקון הוא חומר נהדר וגמיש הן לבקבוקים והן לפטמות. כמו בקבוקי נירוסטה, בקבוקי סיליקון יכולים להיות יקרים.
סוגי פטמות בקבוקי תינוקות
בקבוקי תינוקות כוללים בדרך כלל פטמות, אך ניתן לרכוש פטמות גם בנפרד ומגיעות במגוון צורות וסוגים, דבר שמועיל במיוחד לתינוקות עם צרכים מיוחדים להאכלה. נסה כמה גדלים וסגנונות שונים של פטמות כדי לראות מה הכי מתאים לתינוק שלך.
- פטמות מסורתיות: אלה הפטמות בצורת פעמון, בדרך כלל לטקס שמגיעות עם רוב בקבוקי התינוקות.
- פטמות אורתודנטיות: לפטמות אלו נועדו להגן על החך של התינוק, בעלי צמרת נורה ובסיס שטוח יותר.
- פטמות שטוחות: מעוצבות יותר כמו השד, אלה בעלות נורת בסיס גדולה יותר וחלק עליון שטוח יותר.
- פטמות נגד ואקום: מיועדות למניעת כאבי בטן וגזים.
- פטמות מרובות זרימה: אלה נועדו להיות מסוגלים לספק זרמי שלבים מרובים (שלב 1 ו -2, למשל) באותה הפטמה. התאם את מיקום הפטמה כדי לשלוט בזרימה.
- פטמות חד פעמיות: פטמות סטריליות, עטופות בנפרד, שימושיות לניקוי קל, אך יש לזרוק אותן לאחר שימוש יחיד.
באופן כללי, ישנם שני סוגים של חומר המשמש לפטמות, לטקס וסיליקון.
לטקס: הלטקס הוא מסורתי יותר בעל תחושה רכה וגמישה, אך יש להחליפו לעתים קרובות מכיוון שהוא מידרדר במהירות (בלאי גבוהה מאוד). כמו כן, ישנם תינוקות שאינם אלרגיים אליו.
סיליקון: פטמות סיליקון הן מוצקות ועמידות יותר, ולעתים קרובות יש להן תחושה משיי. הם שימושיים אם לתינוק יש אלרגיות ונמשכים זמן רב יותר מפטמות לטקס, אם כי יש להחליפם מדי כמה חודשים.
מידות שלבים לפטמות בקבוק תינוקות
פטמות לבקבוקי תינוקות מגיעות בשלבים, או רמות, המוגדרות על ידי זרימתן - זרימה פירושה כמה מהר או לאט החלב יוצא, הנשלט על ידי גודל החור בפטמה.
הפטמות בדרך כלל יסומנו, יחד עם הגודל המומלץ וטווח הגילאים של התינוק לכל שלב. השתמש בסימונים אלה כהנחיות, וצפה בתינוקך לבדוק מתי הגיע הזמן להסתגל.
- פטמות שלב 1: תינוקות שנולדים בדרך כלל מתחילים בפטמות שלב 1 עם זרימה איטית, שנועדו להפיץ חלב באטיות כשהפיו של התינוק נדחס.
- פטמות שלב 2: לאחר מספר חודשים, תינוקות עוברים בדרך כלל לשלב 2 (ומעלה) מכיוון שהם יכולים להתמודד עם זרימת חלב מהירה וגדולה יותר.
- פטמות שלב 3: יש תינוקות שמצליחים בסדר גמור עם פטמות שלב 2 ללא הגבלת זמן, אך בסביבות 6 חודשים, אם נראה כי תינוקך מושך חזק בפטמות שלב 2, היא עשויה להיות מוכנה לשלב הבא.
במידה ואת מניקה ושואבת חלב מומלץ לך להשתמש בפטמת קלמה של מדלה.
קלמה לבקבוק מדלה, עוצב באופן אקסקלוסיבי כאלטרנטיבה להנקה, עבור אמהות שרוצות להאכיל את התינוק בחלב אם. קלמה מאפשרת לתינוקך לינוק, לבלוע ולנשום כאילו הוא יונק מהשד. טכנלוגיה ייחודית למדלה. איך?
תינוקך יוכל לשתות, לעצור ולנשום בקצב הטבעי שלו, וכך הוא נשאר רגוע ונינוח. התינוק צריך ליצור וואקום כדי שהחלב יתחיל לזרום, בדיוק כפי שהוא היה צריך בעת הנקה מהשד שלך.
קלמה מאפשרת לתינוקך לשמור על הרגל היניקה הטבעי שלו, שהופך את המעבר מהשד לקלמה וחזרה לפשוט וקל.
יתרונות קלמה על פני סתם פטמת בקבוק אחר: צורה, זרימה ואורך הקלמה עוצבו כך שיתאימו לצריכת התינוק לאורך זמן. פטמת קלמה מסייעת למנוע בליעת אוויר, עקב מערכת וויסות ייחודית. מיוצר בשוויץ, ללא חומר BPA.
גודל אחד מתאים לכל תינוק, יניקה בטוחה- התינוק לא בולע אוויר, מיוצר בשוויץ, ללא BPA- בטוח לך ולתינוקך, מעבר טבעי בין השד לבקבוק וחזרה.
בקבוק לפגים או תינוקות שנולדים עם חיך שסוע?
גם לזה יש לנו פתרון מעולה, הכירו את בקבוק הברמן.
בקבוק הברמן המיוחד של מדלה, מיועד לתינוקות שאינם מסוגלים ליצור ואקום בגלל תסמונות והפרעות נוירולוגיות מסוימות, או בגלל שנולדו עם שפה או חיך שסוע.
תומך בהאכלה דרך הפה אצל תינוקות, בעל קצב זרימת חלב משתנה ובקרה המתאים ליכולותיו ולמאמציו של התינוק, הוא רגיש אפילו למאמץ להאכיל מאוד בשבוע, מעניק עזרה כאשר תינוקות אינם יכולים ליצור ואקום.
איזה גודל בקבוק תינוק אני צריך?
בהתחלה, קטן יותר עדיף. מרבית הילודים ישתו עד 120 מ״ל כך שהבקבוקים הקטנים יותר מ 150 מ״ל מתאימים, עם פטמת שלב 1 בזרימה איטית (המיועדת לטרודים וילודים) כדי לשלוט באיזו מהירות חלב משתחרר.
ככל שהתינוק יגדל, היא תסיים לפטמה שלב 2 גדולה יותר, וזרימה מהירה יותר, ובקבוקים גדולים יותר (או גדולים יותר), ותשתה יותר חלב בהאכלה פחות תכופה.
בקבוק אימון מעודד שתייה עצמית
נועד להקל על המעבר מהאכלה מבקבוק, לשתייה מכוס, אחיזות ארגונומיות מקלות על הילד להחזיק את הכוס בעצמו.
איך לנקות את הבקבוק ולעשות סטריליזציה (חיטוי) ?
חשוב לעשות סטרילזציה לכל ציוד ההאכלה של התינוק שלך, כולל בקבוקים עד לגיל 12 חודשים לפחות.
זה יגן על התינוק שלך מפני זיהומים, בפרט שלשולים והקאות.
לפני סטרילזציה - נקו את בקבוקים, פיטמות וציוד האכלה אחר במים חמים וסבון בהקדם האפשרי לאחר ההזנה.
השתמשו במברשת בקבוקים נקייה לניקוי בקבוקים (השתמש רק במברשת זו לניקוי בקבוקים), ובמברשת פטנט קטנה לניקוי החלק הפנימי של הפיטמות. אל תשתמשו במלח לניקוי פיטמות, מכיוון שזה עלול להיות מסוכן לתינוקך.
אתם יכולים להכניס את ציוד ההאכלה של התינוק למדיח הכלים כדי לנקות אותו אם אתם מעדיפים. הכנסת ציוד הזנה דרך מדיח הכלים תנקה אותו אך הוא אינו יעשה לו סטרילזציה. וודא שהבקבוקים, המכסים והתינוקות פונים כלפי מטה. יתכן שתעדיף לשטוף ידיים בנפרד ביד כדי לוודא שהם נקיים לחלוטין.
שטפו את כל הציוד במים זורמים נקיים וקרים לפני סטריליזציה.
העצה לעיל חלה על כל ציוד ההאכלה של התינוק שלך, והאם אתם משתמשים בחלב אם שאוב או בחלב פורמולה .
כיצד לעשות סטרילזציה לציוד האכלה לתינוקות
ישנן מספר דרכים בהן ניתן לעשות זאת לאבזרי ההאכלה של תינוקך. אלו כוללים:
סטרילזציה בקיטור (חשמלי או מיקרוגל)
חשוב לעקוב אחר הוראות היצרן, שכן ישנם מספר סוגים שונים של סטריליזרים.
וודאו כי פתחי הבקבוקים והתינוקות פונים כלפי מטה במכשיר.
היצרנים יתנו הנחיות לכמה זמן ניתן להשאיר ציוד במכשיר לפני שיהיה צורך לעשות שוב את הפעולה.
סטרילזציה על ידי רתיחה
וודאו שהפריטים שרוצים לעשות סטרילזציה בצורה כזו בטוחים לרתיחה.
הרתיחו את ציוד ההזנה בסיר מים גדול במשך 10 דקות לפחות, וודאו שהכול נשאר מתחת לפני השטח.
הגדירו טיימר כך שלא תשכח לכבות את החום.
אחרי סיום הסטרילזציה
עדיף להשאיר בקבוקים בסיר עד שתזדקקו להם.
אם אתם מוציאים אותם, שימו את הפטמות והמכסים על הבקבוקים מיד.
שטפו וייבשו את הידיים לפני טיפול בציוד שעבר טיפול. עדיף, להשתמש במלקחיים סטריליים.
הרכיבו את הבקבוקים על משטח נקי ומחוטא.
איזה בקבוק הכי טוב לתינוק שלך?
עכשיו שאתם מבינים מה האפשרויות שלכם, הנה בקבוקי התינוקות הטובים ביותר להתחיל.