גביעונית למחזור
אז מה זה גביעונית?
יש המון רעש סביב האלטרנטיבה הידידותית לסביבה הזאת, שבאה להחליף את השימוש בפדים, תחבושות וטמפונים. אבל מה זה גביעונית בדיוק?
איך זה עובד?
גביעונית (כוסית) קטנה וגמישה עשויה לרוב מסיליקון רפואי, לעיתים עשויה מלטקס (תלוי ביצרן/חברה). אופן פעולת הגביעונית הוא אגירה של דם הווסת ולא ספיחה של הנוזלים במקרה של טמפונים או פדים.
ממש לפני שהווסת מתחילה, קפלי את הגביעונית והחדירי כמו שהיית מחדירה טמפון ללא מוליך. רוב הגביעונית מעוצבעות כך שמונחות נמוך יותר בנרתיק ביחס לטמפון. אם משתמשים בה נכון לא אמורים להרגיש אותה בכלל.
הכוסית תפתח ומונחת על דפנות הנרתיק, ובכך היא יוצרת איטום שמנוע דליפות. דם הווסת פשוט נוזל לתוך הכוסית. אחד הרעיונית המרכזיים מאחורי הגביעוניות, שהן רב פעמיות, הן מחזיקות שנים.
כדי להסיר גביעונית, יש לתפוס בבסיס הגביע (אפשר להיעזר בגבעול כדי לאתר את הגביע), משחררים את האטימה בעדינות ובקלות ומוצאים את הכוסית החוצה.
ניתן לעשות בסוף המחזור סטריליזציה לגביעונית עם מים רותחים.
האם הגביעונית מוצר חדש על המדף?
גביעוניות הומצאו בשנות ה-30 של המאה ה-20 אבל לעולם שלנו לקח זמן להבין את ערך המוצר. הגביעונית הראשונה עבור ארה"ב יוצרה ב-1987, ומאז הרבה חברות של מוצרי היגיינה החליטו לייצר גביעוניות משלהם מחומרים שונים כמו סיליקון, לטקס וכו'.
גביעונית לווסת
יתרונות
חסכוני לכיס, וחסכוני לעולם, ידידותי לסביבה:
מחיר גביעונית רב פעמית משתווה בערך לעלות מוצרי היגיינה חד פעמית של כחצי שנה. גביעונית יכולה להחזיק עד 10 שנים.
כל זה בא על ידי ביטוי בהפחתת הצריכה הפרטית, כלומר חיסכון בכסף, כמו כן גם הפחתת פסולת המגיעה לרוב למטמנות.
פחות התעסקות:
טמפונים סופגים רק כמחצית מהזולים בהשוואה לגביעוניות. כתוצאה מחליפים טמפונים בתדירות גבוהה יותר. גביעונית ממוצעת יכולה לאגור בין 24-30 מ"ל של דם. טמפון בגודל "סופר" בממוצע ספוג לגמרי כבר ב-18 מ"ל.
ברגע שקולטים את העניין איך הכל עובד, איך מכניסים ומוצאיים גביעונית עם קצת אימון ותרגול, אין צורך לשימוש בפד או מגן תחתון רזרבי.
פחות ריח:
דם של הווסת יכול להתחיל להפיץ ריח ברגע שהוא באוויר פתוח. גביעונית מייצרת אטם שמונע דליפות של ריח.
חסרונות
למצוא את ההתאמה האישית הטובה ביותר:
זה יכול להיות קצת טריקי. כוסיות מגיעות בגדלים שונים, בדרך כלל לפי קריטריונים די ברורים כמו: גיל, היסטוריית לידה וכו', אבל למצוא את הגביעונית המתאימה ביותר עבורך עדיין יכול להיות קצת מאתגר, במיוחד אם יש לך צוואר רחם נמוך או רחם מוטה. זה דורש קצת ניסוי וטעייה ובינתיים יכול להווצר מצב של דליפה.
הוצאת הגביעונית יכולה להיות מבולגנת או מבישה:
גם אם את מכניסה את הגביעונית בקלות, הוצאתה יכולה להיות קצת טריקית. במצב של ישיבה או כריע, כדאי להיעזר בשרירי הנרתיק על מנת לדחוף אותה מעט החוצה. כדי להוציא את הגביעונית יש לשחרר את האטימה דרך תפיסת בסיס הגביע, ולהוציא אותו בעדינות, כך שהנוזלים מהכוסית לא יישפכו.
צריכים להיות יצירתיים בשירותים ציבוריים- יש יצרנים שמציעים לקחת איתך בקבוק מים לתא השירותים ולשטוף אותה שם.
לפני שאת מתחילה להשתמש בגביעונית חשוב שתהיה לך את כל המידע שאת צריכה בקשר לאיך היא פועלת.