משאבת חלב מדלה
רגע לפני שנדבר על משאבת חלב כדאי שנעבור על הדברים הבאים:
הנה כמה יתרונות להנקה והזנה בחלב אם: (לפי משרד הבריאות). הנקה מפחיתה משמעותית את הסיכון למוות בעריסה. הנקה מקדמת התפתחות תקינה של הלסת ועשויה למנוע עששת עד גיל שנה. להנקה תיתכן השפעה מיטבית על התפתחות קוגניטיבית ונוירולוגית תינוקות.
אם גם לך יש כאבים במהלך ההנקה - הם יכולים לנבוע מאחיזה או תנוחה לא נכונה של התינוק או השד.
פטמות סדוקות - יכול להיווצר מהצמדה לא נכונה של התינוק, אם לא מתאפשר לתת חלב אם לתינוק באופן ישיר, אין זה אומר שצריך לוותר עליו. ניתן לשאוב את החלב בעזרת משאבת חלב. משאבת חלב תתן מענה לתינוק שזה עתה נולד- רצוי לשאוב לפחות 8 פעמים ביום, כדי ליצור כמות מספקת וסדירה של חלב.
מדוע אצטרך לשאוב את חלב אם שלי?
הסיבות הנפוצות ביותר לשאיבת חלב הן איסוף החלב שלך, כך שתינוקך יכול לקבל את זה כשאת לא בסביבה ולשמור על אספקת החלב. זה חשוב אם את חוזרת לעבודה אך רוצה שתינוקך ימשיך לקבל חלב.
חלב האם הוא המזון הטוב ביותר עבורך תינוקך.
שאיבה פירושה גם שאינך צריכה להניק כשאת בבית. בן / בת הזוג שלך (או עוזר אחר) יכולים להאכיל את תינוקך עם חלבך מבקבוק, ולאפשר לך לישון יותר ללא הפרעה או לקחת הפסקה מהטיפול בתינוק. (לתת לאבא להשתלט על חלק מההנקות עוזר לו גם לקשור עם התינוק!)
את יכולה גם להשתמש במשאבת חלב מסיבות אלה:
1) כדי לעורר את ייצור החלב שלך ולהגדיל את אספקת החלב שלך.
2) לאסוף חלב כדי להאכיל תינוק פג או תינוק שלא יכול להידבק לשדך.
3) כדי להקל על הכאב והלחץ של השדיים - אם כי שאיבה רבה מדי כשאת מוטרדת יכולה להחמיר את המצב.
4) כדי לשמור על אספקת החלב שלך אם ספק שירותי הבריאות שלך יעץ לך להפסיק את הנקה באופן זמני מכיוון שאת לוקחת תרופות שעלולות להזיק לתינוקך (לעיתים רחוקות זה הכרחי) או אם את מאושפזת למשך זמן קצר ואינך יכולה להניק. במשך היום.
רוב הנשים מבטאות את חלבן באמצעות משאבה חשמלית או ידנית. יש נשים שמעדיפות לבטא את חלב שלהן ביד, אך רובן מרגישות שהשימוש במשאבה מהיר וקל יותר.
למרות שזה בתחילה עשוי להיות מוזר להשתמש במכונה כדי להשיג חלב מהשדיים שלך (זרימת החלב), בדרך כלל לא לוקח זמן רב לתהליך להפוך מהיר וקל.
כדי להשתמש במשאבה חשמלית, הנחי את החצצורה מעל הפטמה שלך, הדליקי את המכונה ותני לה לבצע את עבודת שאיבת החלב שלך למיכל מחובר באופן אוטמטי.
בדרך כלל לוקח עשר עד 15 דקות לשאוב את שני השדיים עם משאבה חשמלית טובה ועד 45 דקות עם משאבת יד. משאבה ידנית הרמוני היא המומלצת ביותר עקב טכנולוגיית השאיבה הכפולה. משאבת חלב ידנית היא הטובה ביותר לפתרון שומרי השבת.
משאבות חלב טובות של מדלה מחקות את פעולת היניקה של תינוק ולא יגרמו לך כאב. הקפידי להשתמש בחצוצרה בגודל הנכון עבור הפטמות שלך . שילוב של מידה נכונה בעת השימוש הופכת את פעולת השאיבה משלב נמוך לשלב גבוהה של הספק חלב.
שקלי לקנות חזיית שאיבה ללא ידיים כדי שלא תצטרך להחזיק את הפלנגות על השדיים שלך. (ככה, הידיים שלך חופשיות להחזיק ספר או מגזין, להקליד או לחייג טלפון, כך שתוכלי לקרוא או לעבוד בזמן שאת שואבת.) אמהות מסוימות עושות חזיות שאיבה משלהן על ידי חיתוך חורים בחזיית ריצה ישנה.
מומלץ להצטייד לפני כל שאיבה במספר פריטים להתאמה אישית כמו כרית עיסוי ,רפידות הנקה חד או רב פעמיות.
זכרי כי כדי לאפשר ייצור חלב, תצטרכי להיות רגועה ונינוחה.
יש מספר סגנונות שאיבה כל אחת שואבת לפי העצה של היועצת ( מומלץ רק יועצת הנקה מוסמכת ibclc ) .
בתחילה תרגישי די משיכה ממשאבה אוטומטית לחלוטין. התחלי עם רמת היניקה הנמוכה ביותר, ואז הגבירי אותה לפי הצורך ברגע שתתחיל. זה לא אמור להכאיב, אבל זה אולי מרגיש קצת מוזר. זכרי לנקות בזהירות את חלקי המשאבה לפני השימוש הראשוני ולאחר כל הפעלה.
משאבת חלב חשמלית
מגוון של משאבות חלב איכותיות של חברת מדלה, החברה מייצרת את מוצריה בשוויץ, מספקת שנה אחריות , והמשאבות והחלקים אינם מכילים BPA (ביספינול a).
כולל חלקי חילוף ואבזרים שתוכלי להוסיף ולהחליף בקלות . החלקים ניתנים לניקוי וחיטוי.
משאבת חלב חשמלית דו צדדית מדלה פריסטייל היא ללא ספק בעלת מנוע חזק בכל עת.
ישנה גם משאבת חלב חשמלית דו צדדית פחות מפנקת דגם סווינג מקסי.
שאיבת חלב חד צדדית פועלת על שד אחד לעומת משאבת החלב הדו צדדית. זמן השאיבה ארוכה יותר לעומת הדו צדדית. עוצמת השאיבה בין המיני אלקטריק לעומת הפריסטייל היא משמעותית.
משאבת הנקה
משאבת הנקה מדלה פריסטייל היא חזקה כמו המשאבה שנמצאת בבית החולים. המשאבה מגיעה עם ערכת חלקים מפנקת הכוללת 4 בקבוקים, יחידת קירור לאחסון ועוד.
מדלה פיתחה בקבוקים יעודים לאחסון חלב בטמפ׳ הקפאה. בקבוקים אלו ניתנים להפשרה וניתנים לניקוי יסודי.
ישנם גם פתרונות עבור אחסון חלב כמו שקיות לאחסון חלב.
להבדלים בין משאבות החלב לחצו כאן >> משאבת חלב מומלצת
בטח את שואלת למה אנחנו מחזיקים רק את מוצרי מדלה, בתי החולים בארץ ובעולם עובדים בשילב של איכות גבוהה ובלאי נמוך. עם מקסימום סטריליות עבור אמאות מניקות. משאבת הנקה איכותית היא כזאת שניתן לנקות אותה ולבצע הרתחה של הרכיבים המגיעים במגע עם החלב ללא חשש.
למאמר ע״י מדלה ומשאבות חלב בבית חולים לחצי כאן להורדה
מהיא משאבת הנקה?
משאבת הנקה - היא מכשיר מכני המופעל ע״י חשמל או מופעל על כוח יד אשר פותח עבור שאיבת חלב אם לאחר לידה.
משאבת הנקה היא הפתרון של אמהות רבות בעולם לקשיים באספקת החלב לתינוק באופן סדיר, לתינוקות עקשניים שאינם רוצים להניק ולאמהות שעובדות מחוץ לבית ורחוק מהתינוק.
אמאות רבות פוגשות את משאבת חלב כבר בבית חולים, בדרך כלל בבתי חולים משתמשים במשאבת חלב לקטינה או סימפוני של מדלה.
משאבת הנקה ידנית תלויה רק בכוח היד שלך, נוחה לשימוש למי שמחפשת פעם בכמה ימים לשאוב חלב.
המשאבה הידנית מורכבת ממספר חלקים:
כל משאבה ידנית מורכבת מידית נוחה יותר או פחות תלוי בדגם. (בדגם של מדלה הרמוני הידית שמגיעה בנויה בצורה ארגונומית ליד ובעלת אפשרות לשאיבה מהירה ועמוקה).
בידית של מדלה יש יחידת סיליקון גמישה ורכה שבונה לחץ בזמן פעולת העלאה והורדת הידית.
יחידת הידית מורכבת על המחבר (רכיב פלסטיק בצורת צוואר) אשר אחראי על החיבור בין כל הרכיבים ( בקבוק שסתום חצוצרה וידית).
השסתום מורכב מיחידה קשיחה עשויה פלסטיק ואליה מורכב ממברנה (דיסקית סיליקון לבנה) אשר אחראית על מעבר החלב אל תא הבקבוק (כאשר יחידה זאת לא עובדת באופן תקין חלב האם לא נשאב כמו שצריך).
החצוצרה במשאבת הידנית אחראית על החיבור בין המשאבה אל השד, במידה והחצורה אינה במידה הנכונה היא תגרום לכאבים בשד ובנוסף תגרום לאספקת חלב ירודה.
תפקיד הבקבוק בתהליך השאיבה הוא לייצר יחידת השלמה לוואקום לאסוף את כל החלב בזמן השאיבה ולאחר מכן פתרון לאכילה מיידית לתינוק.
המשאבת הנקה חשמלית מורכבת ממספר חלקים:
יחידת המנוע - מורכב מבית פלסטיק שם יושב המעגל אלקטרוני אשר תפקידו לקבוע את קצב השאיבה וכוח השאיבה. ישנם דגמים אנלוגים וישנם דגמים דיגיטליים, (דגמים שבהם קיים צג lcd הם דיגיטליים) בדגמים הדיגיטליים יהיו פונקציות כמו פעולת זיכרון, טיימר, תצוגת עוצמה, מצב סוללה ועוד׳.
חלק מהדגמים יהיו חייבים להיות מחוברים לחשמל קיר (220 וולט) עם שנאי ייעודי ויש דגמים שאין צורך להיות מחובר לחשמל קיר אלה שימוש ע״י סוללות, סוללה הטובה ביותר עבור המשאבה היא סוללת ליתיום אשר קלת משקל ובעלת הספק חשמלי גבוהה (זמן עבודה גבוהה וחזקה לאורך השימוש).
חלק מהדגמים דרוש סוללות בגודל AA חלק מהדגמים דרוש סוללות בגודל AAA, יתרון בסוללות נטענות הן השימוש החוזר, במקום להשתמש רק פעם אחת ולזרוק לאחר השימוש יהיה ניתן להשתמש שוב ושוב לאחר טעינה.
יחידת הואקום במערכת המנוע (מכלול הבוכנה) בנוייה מחלקים סיליקונים ופלסטים אשר גורמים לשאיבת אוויר מנקודה a ומוציאים את האוויר לנקודה b חיצונית.
המנוע שממוקם ביחידת המנוע - מנוע חשמלי שמסתובב בקצב אחיד ע״י הספקת חשמל מסוללה או מתח קיר דרך הפיקוד חשמלי שקובע מה יהיה הסלד של המנוע (סיבובים לדקה - מהירות המנוע).
החלקים שמתחברים אל יחידת המנוע הם:
צינור - ישנם צינורות לשאיבה חד צדדית וישנם צינורות לשאיבה דו צדדית, הצינורות עשויות בדרך כלל מחומר pvc וקונקטורים העשויים מפלסטיק. אסור לבצע לצינורית השאיבה סטרילזציה (הרתחת הצינורית הורסת אותו! ).
בצינורית למשאבה דו צדדית יהיה בדרך כלל צומת סעפת פיצול מצינור אחד לשניים, בדגמים בודדים ישנם שני צינוריות נפרדות לכל שד.
בצינורית עובר רק אוויר מיחידת המנוע אל המחבר. (מערכת ואקום סגורה)
מחבר למשאבת הנקה - כמו במשאבת הנקה ידנית גם במשאבת הנקה חשמלית תפקיד המחבר הוא לקשר בין כלל הרכיבים של המערכת. רק בדגם הזה מתחבר גם צינורית אוויר.
בחלק מהדגמים המחבר הוא גם השסתום כלומר בתוך המחבר יושב הממברנה שדואגת להפרדת אוויר וחלב מצד שני.
בדגמים של המשאבות החשמליות המחברים בדרך כלל עובדים תחת לחץ גדול ובקצב מהיר יותר, דרושה תחזוקה באופן קבוע. התחזוקה שהחלק הזה דורש היא מאוד פשוטה וברורה, נדרש לאחר כל שימוש לנקות היטב עם מים וסבון, פעם ביום נדרש לבצע סטריליזציה. (הרתחה של החלקים במים חמים בסיר בין 5 ל 7 דקות).
החצוצרה במשאבת החשמלית אחראית על החיבור בין המשאבה אל השד, במידה והחצורה אינה במידה הנכונה היא תגרום לכאבים בשד ובנוסף תגרום לאספקת חלב ירודה. זמן השאיבה עם משאבה חשמלית מומלץ בין 20 דקות ל 30 דקות. שימוש של שאיבה מעל ל 40 דקות לא יעילה ותגרום לך לתסכול רב.
תפקיד הבקבוק בתהליך השאיבה הוא לייצר יחידת השלמה לוואקום לאסוף את כל החלב בזמן השאיבה, את הבקבוק עם החלב ניתן לאחסן במקרר או במקפיא ולאחר מכן פתרון לאכילה מיידית לתינוק.
אמהות אשר משתמשות הרבה במשאבת הנקה חשמלית בדרך כלל קונות גם שקיות לאחסון חלב.
מה עושים אם יש לנו משאבה ישנה?
קודם כל מומלץ לבצע ניקוי יסודי!
1. ניקוי ע״י כלים ייעודיים כמו אצבעון/ מברשת לניקוי בקבוקים ומקלות אוזניים.
2. להשתמש בכמות נדיבה של מים וסבון.
3. לעשות ניקיון יסודיי עם הרבה מים (ממש שטיפה של מים מתחת לברז)
4. לבצע סטריליזציה לפי הוראות יצרן ומשרד הבריאות.
5. לייבש את החלקים בשמש (פתרון מעולה אם נשאר ריח לא נעים)
6. במידה וזאת משאבה עם סוללה נטענת, נדרש להכניס את הסוללה אל המשאבה (ולהטעין אותה עד לטעינה מלאה *לא להטעין ללא השגחה)
7. אחרי שהכול יבש נקי ומוטען לנסות לשאוב עם המשאבה.
במידה והמשאבה לא שואבת? לפני שרצים לקנות משאבה חדשה.
כדאי לבדוק שהרכבנו את כל המכלולים כמו שצריך ושהם יבשים. (יש סרטונים אצלנו באתר לכל דגם ודגם).
במידה ועשינו הכל לפי ההוראות ועדיין לא נוצר וואקום (המשאבה לא שואבת), נדרש לקנות שסתום חדש (היחידה הצהובה עם הממברנות הלבנות), בדרך כלל החומרים העשויים מסיליקון/pvc מתבלים עם השנים או במידה ולא מאחסנים אותם כמו שצריך. שילב של פעולות אלו גורמות לתיקון הבעיה.
ישנם משאבות שישנם עוד רכיבים בעלי פוטנציאל לשחיקה/ בלאי (מומלץ לשלוח לנו תמונה של המשאבה והחלקים ונוכל לעזור לכם בפתרון התקלה).
חברת יוקאר פארם הינה משווקת מורשית של מוצרי מדלה בישראל ומשתדלת להחזיק את כל החלקים והחלפים למשאבות מדלה. צוות החברה בנוי מהנדסאים ומדריכים.
יש לך משאבת חלב אבל היא לא תקינה? לחצי פה למאמר איך לתקן את המשאבה לבד בבית
משאבת חלב ידנית מתי כדאי להשתמש?
משאבת חלב מסוג זה היא קלה ודיסקרטית, השתמשי במשאבת חלב ידנית אם את לא שואבת בתדירות גבוהה או אם את רוצה לגוון בין המשאבה החשמלית לידנית.
העיצוב האלגנטי שלה ונחות לשימוש גורמות ליותר ויותר נשים לעבור לדגם משאבת מחלב ידנית, ההרכבה אינטואיטיבית,היא כוללת ידית ארגונומית נוחה ואפקטיבית להגברת כמות החלב. משאבה מסוג זה כוללת את טכנולוגיית 2Phase Expression (שאיבה בשני שלבים - שלב הגירוי ושלב השאיבה)
שלב הגירוי היא שלב שבו משאבת החלב עושה פעולות מהירות וקצרות, ושלב השאיבה שהיא פעולה איטית וארוכה שמפיקה וואקום אחיד לשאיבה המתרגם בדיוק את פעולת היניקה הטבעית של התינוק.
חלקים נוספים שכדאי לך להכיר:
מגן השד - מגן השד של מדלה הוא אחד הפתרונות המעולים לפטמות סדוקות או כואבות, במידה ואת מעוניינת גם להניק, מומלץ להוסיף את מגן השד להקלה בכאבים, הוא מגיע בשלוש מידות s m l . לבחירת מידה מומלץ להתייעץ עם יועצת הנקה.
חצוצרה (החלק שמתחבר למחבר המשאבה) - יכול להיות נשים שקוחות לזהות מגן השד.
מגן שד בגודל נכון הוא חיוני לשאיבה יעילה. זו הסיבה שמדלה מציעה חמישה גדלים של מגני שד כדי לענות על הצרכים האישיים שלך.
בכל חצוצרה יש סרטון והסבר טכני איך למדוד את המגן שד (חצוצרה) בדיוק עבור.
מחפשים מתנה ליולדת? לחצו על הלינק הבא: מתנה ליולדת