cross2
Bernadett מנהלת מותג

אחסון חלב אם הוא יכול להיות מבלבל. פעלו לפי הטיפים המעשיים הבאים לבחירת מכלים, הקפאת חלב אם, הפשרת חלב אם ועוד.

אם את מניקה וחוזרת לעבודה או מחפשת גמישות רבה יותר, את בטח שוקלת להשתמש במשאבת חלב. וברגע שתתחיל לשאוב, חשוב לדעת לאחסן בבטחה את החלב המובע שלך.

באיזה מיכל עלי להשתמש לאחסון חלב אם ?

לפני שאיבת חלב אם או טיפול בו, שטפי את הידיים במים וסבון. לאחר מכן אחסני את החלב השאוב בבקבוק ייעודי העשוי פלסטיק קשיח ללא BPA הכימי. ניתן גם להשתמש בשקיות ניילון מיוחדות המיועדות לאיסוף ואחסון חלב.

אין לאחסן חלב אם בתוך בקבוקים או כלים חד פעמיים או שקיות פלסטיק המיועדות לשימוש ביתי כללי, או בכלי עם מים שהיה לפני.

מה הדרך הטובה ביותר לאחסן חלב אם שאוב?

בעזרת תוויות ייעודית וטוש עמיד מים, תייגי ותרשמי כל מיכל בתאריך בו ביצעת שאיבת חלב אם. אם את שומרת חלב אם במעון לטיפול בתינוקך, הוספי את שם התינוק שלך על התווית.

הניחי את המיכלים בחלק האחורי של המקרר או המקפיא, שם הטמפרטורה הכי קרירה. אם אין לך גישה למקרר או למקפיא, אחסני את החלב באופן זמני במקרר מבודד עם שקיות קרח.

מלאי מיכלים בודדים בחלב שהתינוק שלך זקוק לו לצורך האכלה אחת. את יכולה להתחיל עם 60 עד 120 מיליליטר ואז להתאים לפי הצורך. 

שקלי גם לאחסן מנות קטנות יותר - 30 עד 60 מיליליטר - למצבים בלתי צפויים או לעיכוב בהאכלה רגילה. חלב אם מתרחב ככל שהוא קופא, אז אל תמלאי את המיכלים עד אפס מקום. כדי שיהיה מספיק מקום לחלב. 

איזו שיטת אחסון חלב אם היא הטובה ביותר?

חלב אם עדיף לתינוק שלך מאשר פורמולה - אך חלב אם טרי שאוב עדיף על קירור, ומקרר עדיף על קפוא. הסיבה לכך היא שחלב טרי שנשאב יש את התכונות הטובות ביותר.

התכונות והיתרונות הן: חומרים אשר נלחמים בחיידקים ברמה גבוה יותר ונוגדי חמצון, ויטמינים ושומן מאשר חלב שהועבר בקירור או בהקפאה.

האם אוכל להוסיף חלב אם טרי לחלב שכבר מאוחסן?

ניתן להוסיף חלב אם טרי לחלב בקירור או קפוא. עם זאת, קיררו היטב את חלב האם החדש שהובע לידי ביטוי במקרר או מצנן עם שקיות קרח לפני הוסיפו אותו לחלב מקורר או קפוא בעבר. אל תוסיף חלב אם חם לחלב אם קפוא מכיוון שהוא יגרום להפשרה חלקית של החלב הקפוא.

כמה זמן נשמר חלב אם במקרר או במקפיא?

כמה זמן את יכולה לשמור בבטחה חלב אם שנשאב תלוי בשיטת האחסון. שקלי את ההנחיות הכלליות הבאות לתינוקות בריאים:

  • טמפרטורת חדר - ניתן לשמור חלב אם שנשאב טרי בטמפרטורת החדר עד שש שעות. עם זאת, מומלץ להשתמש בחלב אם או לאחסן אותו כראוי תוך שלוש עד ארבע שעות, במיוחד אם החדר חם. בטמפרטורה של בין 16 ל 25 מעלות צלזיוס.
  • צידנית אטומה עם קרחון - אפשרי עד 24 שעות מחוץ לבית, במידה והקרחון היה קפוא בצידנית עד הסוף לפני. 
  • חלב טרי במקרר -  ניתן לאחסן חלב אם שאוב טרי בחלק האחורי של המקרר בין חמישה ימים לשמונה יום בתנאים נקיים. עם זאת, זה אופטימלי להשתמש בחלב או להקפיא אותו בתוך שלושה ימים. בטמפרטורה של בין 4 מעלות צלזיוס או פחות.
  • חלב שהוקפא ומופשר במקרר - אפשרי עד 24 שעות חלב אם שהופשר.
  • במקפיא בעל דלת נפרדת מהמקרר או במקפיא נפרד (הקפאה עמוקה) - ניתן לאחסן חלב אם טרי שאוב בחלק האחורי של מקפיא עמוק עד 12 חודשים, אך השימוש בחלב הקפוא תוך חצי שנה הוא אופטימלי. בטמפרטורה של מינוס 19 מעלות צלזיוס (19-). 

זכרי כי מחקרים מצביעים על כך שככל שאחסון חלב אם ממושך יותר - בין אם במקרר ובין אם במקפיא - כך גדל אובדן ויטמין C בחלב.

חשוב גם לציין כי חלב אם משתנה בהתאם לצרכי תינוקך. חלב אם המתבטא כאשר תינוק הוא יילוד לא יענה באופן מלא על צרכיו של אותו תינוק כאשר הוא מבוגר בכמה חודשים. כמו כן, הנחיות האחסון עשויות להיות שונות לגבי פגים, חולים או מאושפזים.

כיצד ניתן להפשיר חלב אם קפוא?

להפשיר תחילה את החלב הישן ביותר. הכניסי את המיכל הקפוא למקרר (בקבוק או שקית ייעודית) לילה לפני שאת מתכוונת להשתמש בו. ניתן גם לחמם את החלב בעדינות על ידי הנחתו מתחת למים זורמים חמים או בקערת מים חמים.

אל תחממי בקבוק קפוא במיקרוגל או מהר מאוד על הכיריים. חלקים מסוימים בחלב עשויים להיות חמים מדי, ואחרים קרים. כמו כן, כמה מחקרים מצביעים על כך שחימום מהיר יכול להשפיע על נוגדני החלב.

אמנם יש צורך במחקר נוסף בשאלה האם ניתן להקפיא שוב חלב קפוא שהופשר שוב ולהשתמש בו בבטחה, מומחים רבים ממליצים להשליך חלב מופשר שאינו בשימוש תוך 24 שעות.

האם חלב אם מופשר מריח או נראה שונה מחלב אם טרי?

צבע חלב האם שלך עשוי להשתנות מעט בהתאם לתזונה שלך. כמו כן, נראה כי לחלב אם מופשר יש ריח או עקביות שונים מזו של חלב טרי. זה עדיין בטוח להאכיל את התינוק שלך. 

אם התינוק שלך מסרב לחלב המופשר, קיצור זמן האחסון עשוי לעזור. איו חשש מאופן ההפשרה לטמפרטורת החדר. 

הנחיות לשימוש בחלב אם שאוב

חלב אם מאוחסן נוטה להיפרד לשכבות, כשהשומן (שמנת) עולה למעלה. לערבב בעדינות את הבקבוק כדי לערבב את השכבות לפני האכלת תינוקך. ערבוב או טלטול נמרצים עלולים לפגוע בחלק ממרכיבי התזונה והמגן של החלב .

כאשר התינוק שלך ניזון מחלב אם שאוב מכוס או בבקבוק לתינוק, חיידקים מפיו יכולים להסתיים באופן טבעי בחלב. מסיבה זו, עדיף לזרוק כל שאריות חלב שתוי בחלקו תוך שעה עד שעתיים מההאכלה הראשונית שלו. כדי להימנע מבזבוז חלב שאוב, תמיד כדאי לאחסן אותו בכמויות קטנות ולהשתמש רק במה שאת צריכה.

כיצד לאחסן חלב אם במקרר

פעלי בהתאם להנחיות אלה לאחסון חלב שאוב בבטחה במקרר:

  1. מקררים את חלב האם בהקדם האפשרי לאחר השאיבה.
  2. אחסן את החלב שלך בבקבוקי חלב אם נקיים או בשקיות אחסון מחומרים ללא BPA ,BPA הוא חומר כימי שהיה בעבר בשימוש נרחב במיכלי פלסטיק וציפויים, שאותו יצרנים רבים ממצים את דרכם בשל השפעותיו הלא ברורות לטווח הארוך.
    * ניתן להוסיף כמויות קטנות של חלב שאוב לאותו מיכל קירור, בתנאי שהחלב שתרצי להוסיף מקורר במקרר לפני כן. אל תוסיפי חלב בטמפרטורת גוף לחלב שכבר מקורר.
  3. יש לאחסן חלב אם בחלק הקר ביותר של המקרר - מאחור, על המדף מעל תא הירקות. אל תשמרי אותו בדלת המקרר שבה הטמפרטורה פחות עקבית.(עקב פתיחה וסגירה של הדלת בתדירות גבוהה) 

כיצד לאחסן חלב אם במקפיא

המשיכי לקרוא כיצד להקפיא חלב אם בבטחה:

  1. הקפיאו את חלב האם בהקדם האפשרי לאחר השאיבה.
    * ניתן להוסיף חלב נוסף לחלב אם כבר קפוא, בתנאי שהחלב אותו תרצו להוסיף מקורר במקרר מראש. אל תוסיפי חלב בטמפרטורת גוף לחלב קפוא.
  2. להפשרה קלה ולבזבוז מינימלי, אחסני את החלב שלך במנות קטנות (פחות מ- 60 מ"ל). ניתן לשלב את אלה לאחר ההפשרה.
  3. בדקי כי ניתן להשתמש במיכלי אחסון חלב אם במקפיא - מוצרים מסוימים (כגון בקבוקי זכוכית) עשויים להיסדק בטמפרטורות נמוכות מאוד. שקיות אחסון חלב אם מדלה הן אידיאליות לאחסון חלב אם קפוא מכיוון שהן חסינות להקפאה, מוכנות לשימוש וקלות לתוויות. ניתן להעביר אותן בקלות מהמקפיא למקרר.
    חשוב: אל תמלאי בקבוקים או שקיות יותר משלושה רבעים מלאים, מכיוון שחלב אם מתרחב במהלך ההקפאה.
  4. אחסן חלב אם קפוא בחלק האחורי של המקפיא במקום בו הטמפרטורה עקבית ביותר. הרחיקי אותו מקירות המקפיאים להפשרה עצמית.

שימוש בחלב אם קפוא

היזהרי בעת הפשרת חלב אם כדי לוודא שהוא בטוח לתינוקך:

ניתן להפשיר חלב אם במקרר, בדרך כלל בסביבות 12 שעות. לחלופין, החזיקי את הבקבוק או שקית החלב הקפוא מתחת למים זורמים חמים (מקסימום 37 מעלות צלזיוס). אל תשאירי חלב אם קפוא להפשרה בטמפרטורת החדר.
לאחר הפשרה מלאה, חלב אם קפוא קודם לכן יכול להישמר בטמפרטורת החדר למשך שעתיים לכל היותר או במקרר עד 24 שעות.

אסור לחמם - (אין להפשיר או לחמם) חלב אם קפוא במיקרוגל או במים רותחים. אלה עלולים לפגוע בתכונותיו התזונתיות והמגנות וליצור נקודות חמות שעלולות לשרוף את תינוקך.
חלב אם מופשר שנשאר בטמפרטורת החדר צריך להיות מוזן לתינוקך תוך שעתיים או לזרוק אותו.
לעולם אל תקפיא חלב אם מחדש לאחר ההפשרה.

כיצד לחמם את חלב האם המאוחסן

תינוקות בריאים ולטווח מלא יכולים לשתות חלב אם בטמפרטורת החדר או להתחמם לטמפרטורת הגוף. לחלקם יש העדפה, נראה שלאחרים לא אכפת.

כדי לחמם את החלב, הנחי את בקבוק חלב אם או השקית בכוס, כד או קערת מים פושרים למשך מספר דקות כדי להביא אותו לטמפרטורת הגוף (37 מעלות צלזיוס). לחלופין, השתמשו במחמם בקבוקים. אל תאפשר לטמפרטורה לעבור מעל 40 מעלות צלזיוס, ואל תשתמשי במיקרוגל, מכיוון שזה יכול להתחמם יתר על המידה בחלב שלך.
מערבבים בעדינות את הבקבוק או השקית, כדי לערבב את כל מרכיבי החלב אותו שומן שהופרד (ראו לעיל).

מדוע חלב האם המאוחסן שלי מריח מוזר?

יתכן שתבחיני שחלב אם בקירור או מופשר יכול לפעמים להריח אחרת. הסיבה לכך היא שהאנזים הנקרא ליפאז מפרק שומנים ומשחרר חומצות שומן - תהליך המסייע במניעת צמיחת חיידקים מזיקים.

יש אמהות שמדווחות כי לחלבן המאוחסן יש ריח סבון או גס. אבל אם פעלת אחר כל הנחיות האחסון הבטוח במאמר זה, זה יהיה בסדר גמור לשימוש. אפשר להשתמש בזה ללא חשש! 

אחסון חלב אם בדרכים

אם את צריכה להעביר את החלב שלך בין העבודה לבית או למעון, השתמשי בשקית קירור עם שקיות קרח או השתמשי בצידנית אטומה עם קרחון כדי לאחסן את החלב. בכל צידנית חלב אם יש מקום ל 4 בקבוקים של 150 מ״ל. אפשר לשמור בצידנית גם שקיות חלב אם
 . 

לעוד מידע באנגלית לחצו פה

מה דעתכם על המאמר?
thumbs-up3 7
thumbs-down3 0
תגובות

    © 2020 יוקאר פארם בע”מ. כל הזכויות שמורות.