cross2
Donnel D מנהל מדיה דיגיטלית

כמה עולה משאבת חלב - מחירים 

ישנם מספר דגמים של משאבות חלב, רגע לפני שנדע כמה עולה משאבת חלב. 

משאבות חלב מיועדות להפקת חלב משד של אם מניקה, לאחסון ושימוש עתידי, להאכלת תינוקות בלעדיים, או להאכלה אשר אדם אחר (בדרך כלל בן זוג או בת זוג) יוכל להאכיל את התינוק. במקרים מסוימים, משאבות חלב עשויות להיות נחוצות גם כדי לשמור על בריאות השד, על ידי שמירה על גודש או הקלה על פטמות שטוחות או הפוכות.

משאבת החלב נחשבת למכשיר רפואיי ודורשת אישורים על ידי מינהל המזון והתרופות (ה- FDA). משאבות חלב יכולות להיות חד צדדיות או כפולות, המופעלות באופן ידני (באמצעות כוח יד לסחיטה או מנוף ליצירת יניקה), או באמצעות סוללות או חשמל קיר.

תחום המחירים של משאבת חלב:

משאבת חלב ידנית עולה בין 80 ₪ מהסוג הכי זול ועד ל 280 ₪ של החברה המובילה למשאבות חלב בעולם (מדלה). 

משאבת חלב חשמלית חד צדדית תעלה בין 250₪ הדגמים הסינים הבסיסיים שמתייחסים אל האם כאל פרה ל 850₪ למשאבה איכותית של מדלה בעלת פעולת שני השלבים המדמה את פעולת היניקה של התינוק, שלב הגירוי - פעולות מהירות וקצרות ושלב השאיבה - פעולות ארוכות ועמוקות . 

משאבת חלב חשמלית דו צדדית עולה בין 600₪ הדגמים הסינים הבסיסיים שמתייחסים אל האם כאל פרה ל 1500₪ לדגם הכי איכותי של מדלה הכולל עוד ציוד הנדרש לשאיבה. הדגם הוא: מדלה פריסטייל.

ישנם דגמים איכותיים כמו מדלה סווינג מקסי פלקס שיכולים להיות פתרון עבור אמהות שמעוניינות לשאוב חלב משני הצדדים במחיר נגיש של 1,100 ₪ . 

לעוד מידע - מומלץ לעבור למאמר על » משאבת חלב מומלצת

כמה עולה להשכיר משאבת חלב לבית? 

להשכיר משאבת חלב זה פתרון זמני, לפעמים הוא מאוד יעיל כי רוצים את המשאבה לתקופה של כמה ימים/ שבועות רגע לפני שמשקיעים וקונים משאבת חלב. חסרון הוא שנדרש לרכוש בנפרד חלקי חילוף סטריליים בנוסף לעלות של ההשכרה ככה שהופך את הסיפור לפעמים לפחות יעיל.

החלקים שנדרש לרכוש בנפרד כאשר משכירים משאבת חלב הם:

  • בקבוקים
  • מחברים
  • שסתומים
  • צינוריות וחצוצרות (הקונוסים ששמים על השד).

שיכול לנוע בין 120₪ ל 250₪. 

 

מה צריך לכלול משאבת חלב אשר רוכשים:

על פי ה- FDA, כל משאבות חלב צריכות להיות מורכבות מחצוצרה, הגביע בצורת קונוס ששמים מעל הפטמה. צריכים להיות גם מנגנון שאיבה (ידני או חשמלי) שיוצר ואקום להפקת החלב, המועבר דרך צינור פלסטיק למיכל איסוף החלב. המכלולים נדרשים להתפרק לניקוי וחיטוי, בקבוק שיהיה ניתן להעביר ממנו חלב אל שקית או אל בקבוק אחר. 

משאבות חד צדדיות כוללות בדרך כלל בקבוק או שקית אחד או שניים, בעוד שמשאבות כפולות כוללות בדרך כלל שניים או ארבעה בקבוקים ואו שקיות.

משאבות חשמליות צריכות לכלול תמיד מתאם זרם חילופין (שנאי/ מטען).

 

עלויות נוספות ומחירים שכדאי להכיר:

בקבוקי אחסון עולים בין 20 ל 40 ₪ כל אחד, והם נמכרים בדרך כלל באריזות של 2 או 3 או 4 בקבוקים בגדלים של 150 מ״ל או 250 מ״ל.

שקיות לאחסון חלב אם הן פתרון נוסף כאשר שקית אחסון בודדת תעלה סביב ה 1.5₪ ל 2₪. 

ישנם גם מוצרים לסטירלזציה וחיטוי למיקרוגל שיכולים לעזור לשאיבה, אנחנו ממליצים לעשות סטרילזציה בסיר מים בייתי. במידה ואתם בחוץ או במשרד יהיה נכון לעשות חיטוי עם שקית יעודית למיקרוגל. 

מוזמנים להאשיר את הידע במאמר הבא על » אחסון חלב אם 

בשוק העולמי קיימות כיום כ- 85 משאבות חלב שאושרו על ידי ה- FDA. בתי החולים בארץ ובעולם משתמשים במשאבות חלב של חברת מדלה. 

ההמלצה שלנו

מומלץ להורים לעולם לא לקנות משאבה משומשת. לא ניתן לחטא בבטחה משאבות חלב שאינן בדרגות בית חולים, והן עשויות לשאת וירוסים הניתנים להעברה דרך חלב האם, כגון נגיף ציטומגלו (CMV) ו- HIV (איידס). שימוש במשאבה או קניית משאבה משומשת עשויים גם לבטל את אחריות היצרן.

 

החומר בעמוד זה נועד למטרות מידע בלבד ואין להתייחס אליו כייעוץ רפואי. לקבלת החלטות רפואיות, התייעצו תמיד עם הרופא שלכם לגבי המסלול המתאים לתינוקך.

מה דעתכם על המאמר?
thumbs-up3 7
thumbs-down3 0
תגובות

© 2020 יוקאר פארם בע”מ. כל הזכויות שמורות.