cross2
ליאת עזריה-אהרונוביץ פסיכולוגית, ייעוץ, ליווי והרצאות להורים.

כתבה: ליאת עזריה-אהרונוביץ- פסיכולוגית, ייעוץ, ליווי והרצאות להורים. 

גמילה ממוצץ

לשימוש במוצץ יש יתרונות עבורנו ההורים, החל מכך שמאפשר לנו לסייע לילדנו להירגע באופן יחסית מהיר, ועד להקטנת הסיכוי למוות בעריסה.

עם זאת, מגיע גיל בו מציצת המוצץ עלולה להוביל לנזק בריאותי (נזק לשיניים והחניכיים) וכן מתחילה להפריע לנו ההורים כיוון שאנו מרגישים שהתלות במוצץ הולכת וגדלה.

גמילה ממוצץ מתי? 

לרב ההחלטה להיפרד מהמוצץ, הינה החלטה חינוכית של ההורים וככזו נעשית בהובלה אקטיבית של ההורים. כאשר, רב הילדים נגמלים מהמוצץ בין גיל שנתיים לשלוש.

עוד טרם הגמילה מהמוצץ, ממליצה להגדיר את השימוש בו. ככל שנשכיל לבסס הרגלי שימוש מוגדרים במוצץ בגיל צעיר יוצר, כך צפויה לנו גמילה קלה יותר עבור הילד. כך, למשל, מומלץ להגדיר:

לא מדברים כשיש מוצץ בפה- כלומר, כאשר הילד פונה אליכם עם המוצץ, חזרו ואמרו לו: "אני לא מבינה כשאתה מדבר איתי עם המוצץ. תוציא ותגיד שוב". 
שימוש בזמנים קבועים- לפני השינה או בזמנים שבהם מוגדר שנרגעים.
שימוש במיקומים מסוימים בבית- למשל, לא מסתובבים עם המוצץ, אפשר לשכב במיטה לנוח איתו.
לא יוצאים מהבית ולא משחקים עם מוצץ.
מומלץ להניח את המוצץ במקום קבוע ("בית למוצץ") ולהימנע מפיזור מוצצים רבים בבית.
אז כעת,

כיצד נפרדים בפועל מהמוצץ?

1. סבלנות- עליכם להבין כי זהו תהליך- וכמו תהליכים רבים, הוא עלול לקחת זמן. התחילו את התהליך שאתם וילדיכם פנויים פיזית ורגשית (למשל, לא כדאי להתחיל כאשר האם עתידה ללדת בקרוב).

2. הדרגתיות- התחילו את תהליך הפרידה מהמוצץ באופן הדרגתי. תחילה, הגבילו את השימוש בו לשעת השינה בלבד, ורק לאחר מכן- היפרדו ממנו לחלוטין.

3. הכנה- הכינו את ילדיכם בהתאם לגילו, מספר ימים לפני שתיפרדו מהמוצץ.

4. טקס קצר של פרידה- אין זה חובה אבל יש משפחות שנוהגות לסיים את התקופה בטקס קצר של פרידה (למשל, תליית המוצץ על עץ מוצצים קרוב או שימוש בפיית המוצצים).

5. היו נחושים ועקביים- כמו בכל החלטה חינוכית ילדיכם זקוק להובלה שלכם. האמינו בו שמסוגל להיפרד מהמוצץ ולהירגע בלעדיו. מניסיוני, הורים רבים חווים את הבכי של ילדם כאישור לכך שהם עשו טעות. עם זאת, דווקא כשבוכה וקשה לו, ילדיכם זקוק לכם נחושים ומאמינים בו וביכולתו להצליח ולהתמודד.

6. סייעו לילדיכם להירגע ולווסת את עצמו בדרכים חדשות- ילדיכם מאמין כי זקוק למוצץ על מנת להירגע, סייעו לו למצוא אסטרטגיות חלופיות לווסת את עצמו, למשל: חיבוק ארוך כשקשה, פינת רגיעה בבית עם כרית ושמיכה נעימה בה יוכל לשכב ולקבל מכם ליטופים מרגיעים וכד'. היו שם עבורו, הבינו את הקושי וסייעו לו להתמודד עמו.

7. שבחו את ילדיכם- אמרו לילד כמה אתם גאים בו שהצליח להתמודד עם הקושי ולהיפרד מהמוצץ.

ב ה צ ל ח ה !

ליאת עזריה-אהרונוביץ- פסיכולוגית, ייעוץ, ליווי והרצאות להורים. 

פרטי הקשר שלי: 
טלפון: 054-6640431
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
דף פייס: https://www.facebook.com/newhorut

מה דעתכם על המאמר?
thumbs-up3 3
thumbs-down3 0
תגובות

© 2020 יוקאר פארם בע”מ. כל הזכויות שמורות.